Category: Uncategorized

Feb19

FITNAH AKHIR ZAMAN. APAKAH IMPROVEMENT YANG DIPERLU KITA BUAT?

Zaman yang sedang kita jalani ketika ini merupakan zaman sarat fitnah. Banyak pesan Nabi Muhammad shollallahu ’alaih wa sallam mengenai fitnah di akhir zaman yang sangat “MATCHING” menggambarkan zaman yang sedang kita lalui saat ini. Inilah zaman ketika giliran kemenangan di dunia bukan berada di pihak umat Islam. ni merupakan zaman di mana Allah subhaanahu wa ta’aala menguji orang-orang […]

Oct09

SPONTANEOUS SPEAKING

Assalamualaikum….. Allahuakhbar, aku nervous giler ni. Adui, aku tengok audien kat dalam dewan tu aje aku cuak dah. Itulah cabaran bila berada bersama audien atau orang awam… Jangan bimbang….85% manusia di dunia ni ada masalah Nervous semasa di “Public”, so relax lah bro. Ok kan. Ini maknanya, audien jugak cuak. Apa perasaan anda bila tengok […]